Vrijeschool Vredehof Rotterdam

De Vrijeschool Vredehof is gevestigd in een oud schoolgebouw midden in de wijk Kralingen. Omgeven door groen kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen op een groot schoolplein. Het gebouw heeft kleine hoge lichte lokalen, een grote aula waar velerlei activiteiten plaatsvinden, en drie kleuterlokalen die volgens organische architectuur zijn aangebouwd. De school is een kleinschalige school met zo’n 220 leerlingen. De Vrijeschool Vredehof is een school midden in het drukke Rotterdam, waar een kind rust, veiligheid en een goede leeromgeving ervaart.

Vredehofweg 30
3062 EP Rotterdam
T 010 - 452 65 19
F 010 - 452 81 97
W http://www.vsvredehof.nl
E administratie@vsvredehof.nl

Rudolf Steinerschool Rotterdam

De Rudolf Steinerschool in Rotterdam-Alexander/Prinsenland is een school met gemiddeld 220 leerlingen. De school is gehuisvest in een nieuw organisch gebouw, met een prachtige aula waar bijvoorbeeld toneelopvoeringen van klassen plaatsvinden. De lokalen zijn om de aula heen gesitueerd. Om de school is veel buitenruimte om te spelen. Naast een grote speeltuin is een prachtige schooltuin aangelegd. Kortom een kleine, rustige, veilige en gezellige omgeving voor je kind in Rotterdam-Alexander/Prinsenland.

Michelangelostraat 375
3066 NL Rotterdam
T 010 - 455 76 70 (hoofdnummer)
T 0180 - 519 776 (vestiging Krimpen)
W http://www.rudolfsteinerschool.nl
E administratie@rudolfsteinerschool.nl

Rudolf Steinerschool Krimpen a/d IJssel

De Rudolf Steinerschool in Krimpen a/d IJssel bevindt zich in een oud schoolgebouw. De school is jaren geleden flink verbouwd en aangepast aan de stijl van de vrijeschool en uitgebreid met een mooie aula. Voor en naast de school ligt een prachtig grasveld en achter de school de schooltuin en kleutertuin. De school behoort tot de kleinschalige scholen met ongeveer 100 leerlingen. De school werkt met combinatieklassen. Door deze schaal is de Rudolf Steinerschool een intieme school waar de leerlingen en ouders zich thuis voelen.

Memlingstraat 2
2923 XS Krimpen aan den IJssel
T 010 - 455 76 70 (hoofdnummer)
T 0180 - 519 776 (vestiging Krimpen)
W http://www.rudolfsteinerschool.nl
E administratie@rudolfsteinerschool.nl

Vrijeschool Widar Delft

Vrijeschool Widar ligt in een rustige omgeving met voldoende eigen grond, een sportzaal, een grote speelplaats en erg mooie speeldernis. Het schoolgebouw bestaat uit twee vleugels die aan elkaar gekoppeld zijn. De kleuters en de leerlingen van klas 1 t/m 3 zitten samen in één gebouw, klas 4 t/m 6 zitten in een andere vleugel, samen met kindercentrum Hansje Stoffel. De school telt zo’n 220 leerlingen. Centraal in dit grote, karakteristieke gebouw ligt de aula, waar veel gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden. Dit alles draagt bij aan een intieme en veilige sfeer, die vooral voor de basisschoolleeftijd belangrijk is. Betrokkenheid van de ouders is voor Vrijeschool Widar een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs. Zowel kinderen als ouders nemen daarom binnen Widar een belangrijke plek in.

De Meesterstraat 2
2613 XB Delft
T 015 - 2130 330
F 015 - 2158 340
W http://www.vswidar.nl
E info@vswidar.nl

Leeuwenhartschool

De Leeuwenhartschool ontleent haar naam aan de uitdrukking ‘een mens met een leeuwenhart’. Het betekent: moedig mens.

De Leeuwenhartschool is gevestigd in een nieuw organisch gebouw in Oud-Beijerland. Het schoolgebouw is met zorg en aandacht ingericht: natuurlijke materialen, houten meubilair, sfeervolle verlichting. Doel is het creëren van een warme, huiselijke sfeer, een omgeving waar kinderen veilig en vrij zijn om zich te ontwikkelen. Op de Leeuwenhartschool komen leerlingen uit de hele Hoeksche Waard. De school is kleinschalig, heeft ongeveer 90 leerlingen en werkt met combinatieklassen.

Jasmijnstraat 6
3261 BK Oud-Beijerland
T 0186 - 612 142
W http://www.leeuwenhartschool.nl
E info@leeuwenhartschool.nl

Dordtse vrijeschool

De Dordtse Vrije School bevindt zich in een oud plezierig schoolgebouw naast het centrum van Dordrecht. Om de school heen kunnen de kinderen op het grote speelplein spelen. De Dordtse Vrije School is een kleinschalige school met zo’n 220 leerlingen. Steeds meer mensen zijn in deze drukke maatschappij op zoek naar een goed evenwicht, de juiste balans tussen presteren en ruimte en tijd voor jezelf. Kinderen hebben ook baat bij een juiste balans. Dat staat op de Dordtse Vrije School voorop: een gezonde afwisseling in het aanspreken van hoofd, hart en handen.

Dubbelmondestraat 1
3312 NB Dordrecht
T 078 - 614 01 06
F 078 - 631 51 78
W http://www.dordtsevrijeschool.nl
E administratie@dordtsevrijeschool.nl

Basisschool Wonnebald

Basisschool Wonnebald is een kleine moderne vrijeschool, gelegen in zuidwest Den Haag. De school ligt in het groen, tussen de wijk Waldeck en het landgoed ‘Meer en Bos’. Bos, duingebied en zee zijn vlakbij. Basisschool Wonnebald zit in een speels schoolgebouw met veel lichtinval. Dit is een basisschool met een gezellige sfeer en een open blik op de wereld. De school is in het gelukkige bezit van een heerlijk schoolplein aan de voorzijde en een echte ‘speeldernis’ aan de achterzijde. Deze natuurspeeltuin vormt een onderdeel van het lesaanbod op Wonnebald. Maar, ze wordt natuurlijk ook volop benut om in de pauze gewoon even lekker te ravotten. Basisschool Wonnebald is een moderne vrijeschool. Zij onderscheidt zich hierdoor niet alleen van “buur”scholen, maar ook van de meer traditionele vrijescholen in Den Haag.

Mozartlaan 189
2555 JK Den Haag
T 070 - 325 48 18
F 070 - 325 75 21
W http://www.wonnebald.nl
E admin@wonnebald.nl

Vrije School Rotterdam West

De Vrijeschool Rotterdam-West is een nieuwe vrijeschool opgericht in 2015 als dislocatie van de Vrijeschool Vredehof.

Vrijeschool Rotterdam-West heeft als doel vrijeschoolonderwijs aan te bieden aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12/13 jaar. Kinderen leren niet alleen alle basisvaardigheden zoals lezen, spellen, rekenen, geschiedenis en aardrijkskunde. Maar we leren de kinderen ook vreemde talen spreken, bewegen, toneelspelen, schilderen, tekenen en zingen. De kinderen komen vaak buiten en leren van de natuur. In onze opvatting van onderwijs gaat het dan ook om drie aspecten:

  • het denken: cognitieve vaardigheden (kennis)
  • het gevoel: sociaal-emotionele vaardigheden
  • de wil: motorische- en praktische vaardigheden

De Vrijeschool Rotterdam-West heeft samen met ouders een aantal eigen thema's geformuleerd die terug komen in het lesprogramma en de school een eigen kleur geeft. De thema's zijn: culturele diversiteit, natuurbeleving, beweging en aandacht voor leerlingen op verschillende niveaus. In de schoolgids kunt u meer informatie vinden over deze thema's en de uitwerking hiervan in het lesprogramma.

Velsenluststraat 7
3021 AW Rotterdam
T 010-3132490
W http://www.vsrotterdamwest.nl
E administratie@vsrotterdamwest.nl
klik hier en bekijk de informatiefilm over het vrijeschoolonderwijs
Coverflow
Coverflow
Coverflow
Google Maps kaart wordt ingeladen...
Coverflow
Coverflow
Coverflow