Cursus 4. – Ontwikkelingsfases van de vertelstof

‘De rode draad door ons Leerplan van klas 1 tot en met 6’

Doelgroep
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor vooral beginnende leerkrachten in het vrijeschoolonderwijs. Maar ook iets meer ervaren leraren die het leerplan van het vrijeschoolse onderwijs curriculum opnieuw willen doorgronden zijn van harte welkom.

Inhoud
De leidraad is de vertelstof die nauw aansluit bij de ontwikkelingsfasen waarlangs ons lesaanbod zich beweegt van de kleuters tot en met de 12e klas. De eerste 3 bijeenkomsten zoemen we via het leerplan van klas 1-6 in op de vertelstof van de verschillende klassen. Per bijeenkomst zullen er twee klassen centraal staan. Naast een stuk over de achtergronden worden er ook praktische tips gegeven over hoe je kunt vertellen en is er ruimte voor uitwisseling. De tweede serie in het voorjaar van 2021 is een vervolg op de eerste bijeenkomsten. Dan zullen we dieper ingaan op de werking van de vertelstof op ons gehele leerplan. Beide series zijn, met enige kennis van zaken, ook apart te volgen. 

Deze nascholing wordt verzorgd door Ernstjan Cooiman
Ernstjan is ruim zeven jaar schoolleider van Vrijeschool Vredehof en heeft daarvoor ruim 11 jaar als klassenleerkracht gewerkt in alle klassen.

Data
17-02-2021: Module 1: Online Sessie (duur 2,15u) klas 1 en 2 verdieping 
24-03-2021: Module 2: Online Sessie (duur 2,15u) klas 3 en 4 verdieping
21-04-2021: Module 3: Online Sessie (duur 2,15u) klas 5 en 6 verdieping 

Online-sessies: op woensdagen van 14.00 -16.15u.

Organisatie en contact: WilmaHelena Diepstraten, Beleidsmedewerker Personeel en organisatie (w.diepstraten@svzh.nl)

Aanmelden kan via dit formulier

Na aanmelding ontvang je een bevestiging van je aanmelding. Mocht je deze niet hebben ontvangen neem dan gerust contact op met Wilma Helena Diepstraten. w.diepstraten@svzh.nl


klik hier en bekijk de informatiefilm over het vrijeschoolonderwijs
Coverflow
Coverflow
Coverflow
Google Maps kaart wordt ingeladen...
Coverflow
Coverflow
Coverflow