Cursus 5. – Periodeonderwijs I en II

‘De kern van het vrijeschoolonderwijs’

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor zowel beginnende leerkrachten, als leerkrachten die het leerplan van het vrijeschoolse onderwijs curriculum willen leren kennen of opnieuw willen doorgronden aan de hand van het periodeonderwijs.

Inhoud
Je staat aan het begin van je vrijeschoolloopbaan en wil in je vingers krijgen hoe je het periode onderwijs kunt vormgeven of je werkt juist al langer op een vrijeschool en hebt ervaring met het geven van periode onderwijs.
In beide gevallen ben je mogelijk op zoek naar, of toe aan scholing of naar verdiepingen op dit onderwerp. Zowel inhoudelijk als in didactiek, werkvormen en mogelijkheden om te differentiëren komen aan bod.

In deze training is veel ruimte om je kennis te delen en/of te vernieuwen met betrekking tot de uitgangspunten van het periode- en leerplan van het vrijeschoolonderwijs. We kijken hierbij steeds naar verschillende vakken en hoe hierin o.a. differentiëren en coöperatief werken terug kan komen. Tijdens de bijeenkomsten wordt de inbreng en de vragen van de cursisten als uitgangspunt gebruikt om de cursus vorm te geven en scholing op maat te bieden. Er is ook tijd ingeruimd om praktisch aan de slag te gaan met de voorbereiding van periodes en periodelessen in je klas.

De training wordt verzorgd door Gerben Deenen.
Gerben is adviseur rekenen, hoogbegaafdheid, ondersteuning en nascholing in de klas, leren werken met directe instructiemodel als onderdeel van HGW, periode-onderwijs, leerlijnen vrijescholen in Parnassys bij BVS-schooladvies.

Organisatie en contact: Julia Bosman, Beleidsmedewerker Onderwijskwaliteit (j.bosman@svzh.nl)

Aanmelden kan via dit formulier
LET OP : Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor deze cursus. De inschrijftermijn is verstreken.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging van je aanmelding. Mocht je deze niet hebben ontvangen neem dan gerust contact op met Julia Bosman (j.bosman@svzh.nl)

klik hier en bekijk de informatiefilm over het vrijeschoolonderwijs
Coverflow
Coverflow
Coverflow
Google Maps kaart wordt ingeladen...
Coverflow
Coverflow
Coverflow