Cursus 1. – Leren werken met het Expliciete Directe instructie model (EDI)

.

‘Werken aan onderwijskwaliteit doe je door het primaire proces te verbeteren: met name de instructie’

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor beginnende en ervaren leerkrachten die samen met collega’s zicht willen krijgen op de belangrijkste lesfasen en technieken van het EDI-lesmodel. Er kunnen max 30 deelnemers meedoen.

Inhoud
In deze online cursus leer je in drie modules de fijne kneepjes van het lesgeven. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor beginnende en ervaren leraren die zich verder willen bekwamen in het ontwerpen van inspirerende en effectieve lessen, waarin kinderen actief deelnemen en veel leren. Veel leerkrachten volgden deze cursus tijdens eerdere SVZH-nascholingen en waren m.n. over het ‘maatwerk’ heel enthousiast. In een EDI-les is aandacht voor goed bordwerk, aantekeningen maken, het controleren van begrip, maar vooral voor heldere en goede instructie. De opgedane kennis is direct toepasbaar in de eigen lespraktijk.

Expliciete Directe Instructie (EDI): ‘In een notendop’

NB: Module 4 verzorgen we op locatie en is bedoeld om terug te blikken vanuit de cursus, maar ook voor nieuwe leraren die op een school gaan werken waar EDI wordt gebruikt èn voor leraren die EDI al toepassen in hun klas en hun kennis nog wat op willen frissen. ‘Werken aan onderwijskwaliteit doe je door het primaire proces te verbeteren: het lesgeven, en dan met name de instructie’. Deze laatste module is ook apart te volgen.

De cursus wordt verzorgd door Marcel Schmeier. Marcel is adviseur bij Expertis Onderwijsadviseurs. Marcel is bekend van het boek ‘Expliciete Directe Instructie: tips en technieken voor een goede les’ en zijn praktische publicaties in verschillende onderwijsvakbladen. Daarnaast onderhoudt hij de websites onderwijsgek.nl en directeinstructie.nl. De deelnemers ontvangen vooraf het boek: ‘Expliciete Directe Instructie”.

Data
06-01-2020: module 1: Online Sessie (duur 2.15u) Introductie
10-02-2021: module 2: Online Sessie (duur 2.15u) Doelen
24-03-2021: module 3: Online Sessie (duur 2.15u) Instructie
23-06-2021: module 4: Live Sessie op locatie (duur 3u): EDI in een notendop:

N.B. deze laatste module is ook apart te volgen

Live-sessies: op woensdag van 14.00 – 17.00u.
Locatie: Vrijeschool Vredehof, Vredehofweg 30, 3062 EP Rotterdam

Online-sessies: op woensdagen van 14.00 – 16.15u.

Organisatie en contact: WilmaHelena Diepstraten, Beleidsmedewerker Personeel en organisatie (w.diepstraten@svzh.nl)

Aanmelden kan via dit formulier

Na aanmelding ontvang je een bevestiging van je aanmelding. Mocht je deze niet hebben ontvangen neem dan gerust contact op met Wilma Helena Diepstraten. w.diepstraten@svzh.nl

klik hier en bekijk de informatiefilm over het vrijeschoolonderwijs
Coverflow
Coverflow
Coverflow
Google Maps kaart wordt ingeladen...
Coverflow
Coverflow
Coverflow