SVZH studiedag 25 mei 2021

GEZAMENLIJKE STUDIEDAG DOOR LERAREN VOOR LERAREN

Datum 25 Mei 2021

THEMA: Het ‘kunstzinnige’ van ons vrijeschoolonderwijs

Denk aan :
– boetseren / speksteen
– tekenen / vormtekenen / bordtekenen
– vertellen / vertelstof
– vilten / breien / haken
– zingen / muziek
– hout bewerken
– schilderen / sluieren
– papierkunst (vouwen / transparanten)
– etc..

Onze scholen barsten van de talenten en ervaringsdeskundigen op het gebied van ons kunstzinnige aandeel van ons onderwijs. Dat zie je wanneer je een willekeurige school van ons samenwerkingsverband binnen loopt. De geur van gebakken brood vermengd zich met liederen uit verschillende lokalen, terwijl je langs prachtige transparanten, schilderingen en sprookjeswol taferelen door de gangen loopt.
In hoekjes en vitrinekasten staan gebreide muizen, konijnen en kabouters, naast dieren en huisjes van klei die gemaakt zijn tijdens de boetseerlessen.

Nu onze scholen groeien met een legio bevlogen beginnende leraren, die vanuit het reguliere onderwijs hun hart volgen of net afgestudeerd zijn, is de behoefte aan het doorgeven van het kunstzinnig onderwijs groot. Daarom organiseren we deze studiedag, waarbij leraren met specifiek kunstzinnige vaardigheden en/of affiniteit hun startende collega’s de kneepjes van het vak willen bijbrengen in de vorm van een workshop.

Wij regelen de locatie en de lunch. Jullie organiseren met elkaar, voor elkaar, een gezamenlijke studiedag die uit kan groeien tot een traditie, want er valt veel door te geven en te delen vanuit ‘het-vrijeschool-specifieke’ van onze onderwijsvorm!

Bij deze een oproep aan iedereen die : op 25 mei een workshop wil verzorgen (mag ook in duo’s) deel wil nemen aan de organisatie en coördinatie van deze dag   Wanneer je je voor punt 1 (inhoud) wilt opgeven, mail naar WilmaHelena w.diepstraten@svzh.nl
Wil je je opgeven voor punt 2 (organisatie), stuur dan een mail naar Julia j.bosman@svzh.nl

Zorg dat je dit VOOR DE HERFSTVAKANTIE hebt gedaan, zodat we met elkaar de tijd hebben deze dag tot in de puntjes te verzorgen! DOOR leraren VOOR leraren.  
klik hier en bekijk de informatiefilm over het vrijeschoolonderwijs
Coverflow
Coverflow
Coverflow
Google Maps kaart wordt ingeladen...
Coverflow
Coverflow
Coverflow