Medewerkers

Peter Schreuder bestuurder


Mijn hele leven ben ik al verbonden aan het onderwijs. Met passie, plezier en professionaliteit heb ik de drive om betekenisvol voor kinderen te willen zijn. Elke keer vanuit het perspectief van de functie die ik had en heb.
Ik ben leerkracht, directeur en bestuurder geweest in het openbaar primair onderwijs in de Haarlemmermeer. Daar alle kinderen verschillend zijn, is het ook mijn overtuiging, dat je goed moet kijken naar wat een kind nodig heeft en hoe je als volwassene kunt begeleiden in de ontwikkeling van het kind. Ik ben leerkracht in het Daltononderwijs geweest, ik ben directeur van een Montessorischool geweest en als bestuurder begeleidde ik ook een Jenaplanschool en een Freinetschool. Binnen het traditioneel vernieuwende onderwijs ligt al automatisch de focus op de mogelijkheden en de ontwikkeling van het individuele kind. Zo ook in het vrijeschoolonderwijs. Ik heb kennis van het vrijeschoolonderwijs, ik ken de uitgangspunten en bewonder de wijze waarin binnen het vrijeschoolonderwijs het onderwijs aan de kinderen wordt vorm gegeven. Ik ben nu dan ook erg nieuwsgierig naar hoe het er in de dagelijkse praktijk uit ziet.
E-mail: bestuur@svzh.nl, Telefoon: 06-1429 6399, LinkedIn

Yme Holwerda Financiën en beheer


Voor mij is de uitdaging alle toevertrouwde middelen door het rijk, de gemeente en ouders zo goed en efficient mogelijk in te zetten. Met als doel directeuren en leerkrachten dus de mensen die het ‘echte’ schoolwerk doen zoveel mogelijk ruimte en instrumenten te geven om kinderen te laten ontwikkelen. Om vanuit verbinding samen te werken aan ontwikkeling en groei.

Email: y.holwerda@svzh.nl 

Majorein Gauw Strategisch bestuursadviseurPr & communicatie


Ik heb verschillende campagnes gerealiseerd als mede eigenaar en oprichter van het Communicatie ontwerp bureau Vuurrood BV en VuurroodJunior. In 2011 heb ik de stap genomen om Vuurrood te verkopen en aan de slag te gaan voor projecten waar ik met hart en ziel aan kan werken. Binnen de Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland ben ik sinds maart 2012 werkzaam als stategisch bestuursadviseur en ondersteuner marketing, communicatie en pr.
E-mail: m.gauw@svzh.nl

WilmaHelena Diepstraten Personeel & Organisatie en projecten

Sinds 1 augustus 2016 kom ik om t hoekje kijken van het stafburo van de SVZH na 9 jaar schoolleider te zijn geweest op een van onze mooie scholen in Den Haag. Daarvoor heb ik 9 jaren les gegeven op een basisschool te Rotterdam Zuid (met onderwijsinhoudelijke en leidinggevende taken) omdat ik na jaren rond gelopen te hebben op de vrijeschool Vredehof heel nieuwsgierig was naar de brede visie van onderwijs Nederland. Alle kennis en ervaring zet ik nu met liefde in voor al onze leerlingen, leraren en schoolleiders van alle scholen van de SVZH vanuit mijn huidige functie op Personeel en Organisatie.
E-mail: w.diepstraten@svzh.nl

Julia Bosman Onderwijskwaliteit 

Als leerkracht, taalcoördinator, adjunct en schoolleider heb ik veel ervaring opgedaan binnen de Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland. Op dit moment ben ik hier werkzaam als Beleidsmedewerker Onderwijskwaliteit.
Ik bezoek geregeld de acht scholen, neem deel aan diverse netwerkbijeenkomsten en houd mij bezig met bovenschoolse- en landelijke ontwikkelingen met betrekking tot onderwijskwaliteit. Vanuit mijn werkervaring én het zelf doorlopen van de vrijeschool in mijn jeugd maak ik continue afwegingen in dat wat er van ons wordt gevraagd in de huidige maatschappij en de waarden van ‘ons’ vrijeschoolonderwijs. Benader me gerust als je vragen hebt of denkt dat we iets voor elkaar kunnen betekenen.
E-mail: j.bosman@svzh.nl

klik hier en bekijk de informatiefilm over het vrijeschoolonderwijs
Coverflow
Coverflow
Coverflow
Google Maps kaart wordt ingeladen...
Coverflow
Coverflow
Coverflow